Tudományos tanulmányok napvilágra hozták az emberi egészségre gyakorolt kiemelkedően pozitív hatását, ami miatt sokan hiszik, hogy a mangosztán lesz hamarosan a legfontosabb gyümölcs a Földön.
Szervezetünk az antioxidánsok egy részét nem tudja előállítani, ezért külső forrásból, a különleges gyümölcsöt, melyet Viktória királynő a "Gyümölcsök Királynője" ként hívott" így jellemzi:
"majdnem kibirhatatlanul tökéletes... az édeskés és a fanyar elegáns egyesülése. Egy olyan íz gazdagság, mely az összes gyümölcs zamatát visszhangozza." Elegendő mindössze egyszer megkóstolni!
A gyümölcs valódi értékének megítélésében nem csak a tradicionális gyógyítók megfigyeléseire támaszkodhatunk. Dr. Duke, Fitokémiai és etnobotanikai adatbázisaiban (Duke, 2004) a mangosteen összetevőinek részletes listáját is megtaláljuk.
Az etnobotanikus, dr. James Duke számos táplálék-kiegészítőként alkalmazott természetes készítmény kémiai összetételét vizsgálta meg. A kémiai alkotóelemek alapján felsorolta az összetevők ismert hatásait.
Dr. Duke megadja a feltételezett napi adagokat és a várható kedvező hatásokat (a magnosztán gyümölcs alkotórészeivel kapcsolatban elvégzett saját és egyéb szakértők általi vizsgálatok alapján). A kedvező hatások teljes listája embert próbáló hosszúságú, 138 különböző tulajdonságot tartalmaz.
C13H8O2 Egyedülálló tulajdonságú biológiailag aktiv anyagok számtalan antioxidáns tulajdonsággal. A teljes mangosztán gyümölcsben található xanthonok megőrzik az emésztőrendszer egészségi állapotát, megerősítik az immunrendszert, közömbösítik a szabadgyököket, támogatják a porcok és forgók működését és fentartják a légzőszervi rendszer egészséges állapotát.*
„A fenti megállapítások nem az Országos Gyógyszerészeti Intézet szakvéleményei.
A táplálékkiegészítő termékek nem szolgálnak betegségek kezelésére, gyógyítására!”
lhntunder@gmail.com